Новини

Під Кабміном мітингують перевізники: вимагають відставки Криклія

Під Кабміном у Києві проходить акція протесту міжнародних автомобільних перевізників, які вимагають звільнення глави Мінінфраструктури Владислава Криклія та вдосконалення системи отримання дозволів на перевезення.

Про це йдеться у заяві президента Асоціації міжнародних автоперевізників України Леоніда Костюченка, у відділі комунікації поліції Києва.

Як заявив Костюченко, акція протесту спрямована на "подолання кризи в галузі, забезпечення права на працю та стабільну роботу".

З цією метою перевізники вимагають врегулювати ситуацію з видачею дозволів на перевезення та перевірками документів на вантаж під час їх оформлення, скасувати електронне бронювання всіх видів дозволів на перевезення вантажів територією іноземних держав, а також забезпечити громадський контроль використання та повернення дозволів.

"Електронне бронювання (дозволів) не має нічого спільного з можливістю бізнесу планувати свою роботу та виконувати укладені контракти. Процедура бронювання має бути скасована до завершення тестування електронного бронювання на прикладі універсальних дозволів Республіки Польща", – заявили в АсМАП.

На думку перевізників, через дію програми е-бронювання "утворилися багатоденні черги на кордоні і скоротилася кількість міжнародних рейсів більш ніж на 5 тисяч".

Перевізники вимагають забезпечити унормування попереднього розподілу "дефіцитних" дозволів, прийняти зміни до наказу Мінтрансу №757, яким встановлено порядок видачі дозволів, розробити механізм та розпочати розподіл італійських, австрійських, румунських, угорських (без сплати податку), турецьких (порожніх) та фінських дозволів (в/з третіх країн), а також передбачити резерв 5% дозволів для нових учасників ринку.

В АсМАП вимагають провести переговори з урядами іноземних країн щодо збільшення квоти дефіцитних дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень. Зокрема йдеться про Польщу, Румунію, Австрію, Угорщину та низку інших країн.

"(Вимагаємо) забезпечити вирішення питання з великими чергами на західному кордоні на виїзді з України (особливо в пунктах пропуску Ягодин, Краковець, Рава-Руська) на державному рівні та запровадити спільний митний та прикордонний контроль з службами суміжних країн".

"Встановити відповідальність вантажовідправника за перевантаження транспортного засобу. Унеможливити безпідставне повторне зважування транспортного засобу на дорогах України та у пунктах пропуску", – заявляють перевізники.

В АсМАП також закликали владу розробити та прийняти "Програму будівництва та облаштування стоянок для вантажних транспортних засобів на 2020-2025 роки", зокрема на міжнародних та національних транспортних мережах.

Як заявив Костюченко у коментарі "112 Україна", у січні 2020 року у порівнянні з минулим роком не було здійснено 5200 поїздок.

"Втрати по зарплаті перевізників склали за січень місяць близько 28 млн грн. Окрім того держава втратила з плати в бюджет 32 млн, це тільки без податку на прибуток", – заявив Костюченко.

За даними Нацполіції, у зв'язку із запланованим проведенням масових акцій у центрі Києва посилено заходи безпеки.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.