fbpx
Сьогодні
11:24 12 Лют 2020

На Донбасі за законодавством не можна проводити вибори, якщо немає контролю над кордоном і територією, - Єрмак

Новопризначений голова Офісу президента України Андрій Єрмак наголошує на неможливості проведення будь-якого виборчого процесу на окупованих територіях Донецької та Луганської областей в умовах присутності там іноземних і/або незаконних збройних формувань і за наявності непідконтрольної українській стороні ділянки державного кордону.

"Я ще раз хочу повторити, що відповідно до українського законодавства, неможливо проводити вибори, якщо на території є будь-які іноземні військові угруповання, є будь-які незаконні збройні люди і кордон України не перебуває під контролем уряду України. Це записано в українському законодавстві, а вибори ми плануємо провести на 100% відповідно до українського законодавства", – заявив він на своїй першій після призначення прес-конференції.

Єрмак також зазначив, що після свого призначення на посаду голови Офісу президента України поки що не спілкувався зі своїм російським візаві Дмитром Козаком.

"Я ще не розмовляв з паном Козаком після його призначення, після мого призначення… Я гадаю, що матиму таку можливість", – сказав він.

Єрмак також наголосив, що незалежно від того, хто представлятиме Україну на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську або в "нормандському форматі", принципи, які задекларував президент України Володимир Зеленський, є незмінними і залишаються такими, якими вони були напередодні "нормандського саміту "в Парижі у 2019 році.

Він також окреслив напрямки, які є пріоритетними для Офісу президента. Одним із пріоритетів він назвав припинення війни на Донбасі, реінтеграція цього краю.

"Ми повинні зробити з Донбасу, з місця, яке сьогодні в усьому світі асоціюється з війною, зробити дійсно квітучий край. Де буде розвиватися економіка. Є така мрія. Після закінчення війни ми дійсно хочемо там зробити сучасний економічний хаб. Завести нові технології, нові бізнеси. Це наша територія і вона заслуговує на те, щоб отримати друге життя".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: