fbpx
Сьогодні
18:12 12 Лют 2020

Голова Комітету Ради заявив, що обмін Донбасу на постачання води до Криму - це торгівля громадянами України

Фото khoda.gov.ua

Будь-які спекуляції щодо обміну окупованого Донбасу на постачання води до окупованого Криму є неприйнятними, цинічними та аморальними. Це спроба торгувати громадянами України, які для держави всі є рівними та мають однакове право на захист своїх інтересів.

Про це повідомив народний депутат України, Голова Комітету з питань прав людини Дмитро Лубінець під час виїзного засідання Комітету в Херсонській області.

«Як мажоритарника, якого обрали до парламенту мешканці Донбасу, мене обурює недалекоглядна нерозважлива позиція деяких колег. Від них у ЗМІ лунають пропозиції обміняти окуповану частину Донецької та Луганської областей на постачання води до анексованого Росією Криму. Це нагадує торгівлю живими людьми, адже мова йде не про шматки території, а, передусім, про наших громадян. Мешканці Донбасу, як і мешканці Криму, мають однакові права й можуть розраховувати на підтримку держави щодо їх захисту. Спроби поставити когось вище, когось нижче, а тим більше здійснювати якісь торги ціною їхнього життя – це або нерозуміння процесів, що відбуваються, або вища міра цинізму», – наголосив Дмитро Лубінець.

За його словами, сьогодні Комітет з прав людини перебуває на Херсонщині, щоб розв'язати конкретні проблеми, які турбують кримчан.

«Саме зараз ми докладаємо максимальних зусиль для того, щоб реінтеграція Криму стала реальністю, а не залишалась декларацією. Перший крок – створення умов людям, які мешкають в Криму та виїжджають на неокуповану територію. Тому замість торгівлі з агресором, де життя є розмінною монетою, треба займатися реальною копіткою системною роботою, що змінить долю кримчан та мешканців Донбасу на краще та захистить їхні інтереси», – переконаний Дмитро Лубінець.

Зазначимо, що у Зеленского обсудили проблемы Донбасса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: