fbpx
Сьогодні
18:45 12 Лют 2020

Арахамія вибачився за свою заяву про відновлення водопостачання до Криму в обмін на Донбас

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вибачився за слова про підтримку відновлення водопостачання в анексований Крим в обмін на повернення Донбасу, але водночас наголосив, що його слова вирвали з контексту.

Про це Арахамія написав у Facebook.

По-перше, лідер правлячої фракції запевнив, що у «Слузі народу» ніколи не піднімалося питання про відновлення водопостачання до Криму.

Арахамія зазначив, що ідея відновити водопостачання в Крим прозвучала від ведучого ток-шоу, який поставив йому таке запитання.

«Питання було сформульовано так, ніби альтернативних варіантів не існує, і я відповів, що вважатиму це достатнім компромісом. І тричі! повторив, що це моя особиста позиція», — наголосив він.

Попри те, що Арахамія вважає, що його слова вирвали з контексту і перекрутили, він вибачився перед громадянами, яких образили його слова, зокрема перед переселенцями та кримчанами.

Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сказав, що погодився би пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна по Донбасу.

Коментуючи заяву Арахамії, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що пустити воду в окупований Крим означає здати Росії півмільйона кримських татар.

У свою чергу, новопризначений голова Офісу президента Андрій Єрмак заявляє, що питання подачі Україною води в окупований Росією Крим на переговорах ніколи не піднімалося.

Зазначимо, Голова Комітету Ради заявив, що обмін Донбасу на постачання води до Криму – це торгівля громадянами України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: