fbpx
Сьогодні
13:42 11 Лют 2020

З березня починається масштабне будівництво доріг, - президент

Будівництво доріг є пріоритетом для української влади, тому 1 березня 2020 року розпочинається реалізація проекту "Велике будівництво".

Про це заявив Володимир Зеленський під час заходу "Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування".

"Ми хочемо з'єднати якісним сполученням усі куточки нашої країни: Схід, Захід, Північ, Південь. Ми повинні посилити культурні та соціальні зв'язки, а також – зробити доступними важливі соціальні об'єкти: наші лікарні, дитячі садочки та опорні школи", – сказав президент.

Зеленський зазначив, що цього року планується оновити 4 тис. кілометрів доріг державного значення, на що передбачено безпрецедентні кошти – понад 85 млрд грн.

Також на будівництво державних доріг передбачена частина коштів, які НАК "Нафтогаз України" отримала від "Газпрому" за результатами Стокгольмського арбітражу.

"Довгі роки у нашій країні існував так званий дуже успішний стартап, завдяки якому деякі чиновники побудували собі не один маєточок. Цей стартап називається ямковий ремонт. Він повинен піти у минуле. Ми також очікуємо, що навесні разом зі снігом не зійде асфальт, тому на всі роботи має бути гарантія та відповідальність підрядника. Будуватися шляхи повинні "один раз на довгі роки", – сказав глава держави. Зеленський додав, що будівництво і капітальний ремонт доріг у загальному обсязі робіт вони мають складати не менше 80%.

Крім того, Зеленський наголосив на важливості будівництва місцевих доріг.

"Ми ставимо за мету цього року побудувати 2,5 тисячі кілометрів доріг місцевого значення. Для досягнення цієї мети є виділені рекордні 22,2 мільярда гривень. Це на 70% більше, ніж було витрачено у 2019 році", – підкреслив Володимир Зеленський.

Президент також закликав посилити габаритно-ваговий контроль, щоб перевантажені фури, які лишають за собою "колії", зникли з українських доріг. Він зазначив, що масштабне будівництво доріг допоможе створити в Україні близько 12 тисяч нових робочих місць.

Президент закликав місцеву владу активізувати роботу із затвердження переліку будівництва та ремонту доріг.

Він також звернувся до Антимонопольного комітету України з проханням активно співпрацювати з правоохоронними органами, надаючи їм інформацію про компанії – "тендерних тролів", основним завданням яких є блокування тендерів.

"Я хочу, щоб Антимонопольний комітет зробив цілу програму, і, якщо ми вже використовуємо таке слово, як «тролі», давайте знайдемо, як «забанити» цих "тендерних тролів".

 

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: