fbpx
Сьогодні
Фото 14:14 11 Лют 2020

Деякі колонії антарктичних пінгвінів за 50 років скоротилися більш ніж на 75%

Колонії пінгвінів в деяких частинах Антарктики скоротилися більш ніж на 75% за останні півстоліття.

Основною причиною дослідники називають зміни клімату, пише CNN.

Вчені виявили, що колонії антарктичних пінгвінів, також відомі як кільчасті або бородаті пінгвіни, значно скоротилися з тих пір, як в останній раз їх обстежили майже 50 років тому.

За даними незалежних дослідників, які брали участь в експедиції Грінпіс в цьому регіоні, в кожній колонії, обстеженої на острові Елефант – важливе середовище існування пінгвінів на північному сході від Антарктичного півострова, – відбулося скорочення чисельності птахів.

Під час останнього обстеження у 1971 році в усіх колоніях на острові Елефант було 122 550 пар пінгвінів. Але недавній підрахунок виявив тільки 52 786 пар – падіння майже на 60%.

Чисельність змінюється від колонії до колонії на острові Елефант. Найбільше зниження – 77% – було зареєстровано в колонії, відомій як Табір Чінстрап.

пінгвіни

Зміна клімату призвела до скорочення морського льоду і потепління океанів, що призвело до зменшення кількості криля – основного компонента раціону пінгвінів.

«Зміна клімату, ймовірно, є основним фактором, і його наслідки поширюються по всьому харчовому ланцюгу», – сказав Ноа Страйкер, орнітолог і дослідник пінгвінів в Університеті Стоні-Брук.

«Пінгвіни, тюлені і кити залежать від криля, який залежить від льоду. Тому, якщо зміна клімату впливає на лід, це впливає на все інше», – підкреслив він.

Останнє дослідження опубліковано всього через кілька днів після того, як температура в Антарктиці досягла рекордного максимуму, 18,3° C (64,94 за Фаренгейтом), зафіксованого 6 лютого. Попередній максимум – 17,5° C (63,5°F) – був зафіксований в березні 2015 року.

народження пінгвінів

За даними метеорологічного агентства країни, вчені виміряли температуру на дослідницькій станції Есперанса в Аргентині.

Хізер Дж. Лінч, ад'юнкт-професор екології та еволюції в Нью-Йоркському університеті Стоні-Брук і один з керівників дослідницької експедиції, сказала: «Таке значне скорочення чисельності пінгвінів говорить про те, що екосистема Південного океану в останні 50 років суттєво змінилася, і що наслідки цього розривають харчову мережу таким видам, як пінгвіни з «підборіддям-ременем».

Вона додала, що «хоча деякі фактори можуть грати роль, всі, що є у нас свідчення вказують на те, що зміна клімату відповідає за зміни, які ми спостерігаємо».

Пінгвін з ременем підборідним характеризується шапкою чорного оперення, білою мордочкою і безперервною смугою чорного пір'я, яка простягається від однієї сторони голови до іншої – «підборіддя ремінь».

пінгвін з ремнем

Цей вид живе в північній частині Антарктичного півострова, декількох антарктичних і субантарктических островах і незаселених островах Баллені між Антарктидою і Новою Зеландією.

До сих пір Міжнародний союз охорони природи (МСОП) вважав, що підборіддя-ремені викликають «найменшу стурбованість», що робить наслідки ще більш шокуючими.

«Ми дійсно не знали, чого очікувати, і потім ми виявили величезний спад на острові Елефант», – сказав Страйкер.

«Це трохи турбує, оскільки це означає, що щось змінюється в екосистемі, і падіння чисельності пінгвінів відображає цей зсув».

Однак були і хороші новини, так як дослідники повідомили про збільшення кількості пінгвінів в сусідніх колоніях за межами острова Слонів.

«Це цікаво, як розповідь про двох пінгвінів на Антарктичному півострові», – сказав Страйкер.

«Gentoo – це вид з півночі, і вони, здається, колонізують область і насправді їх кількість збільшується».

пінгвін Gentoo

Вчені подорожували на кораблі Грінпіс Есперанса, який документував загрозу світових океанів.

Дослідники з Стоні-Брук і Північно-Східного університету в Бостоні також використовували ручні методи і техніки безпілотних літальних апаратів для обстеження ряду великих, але ще невідомих колоній пінгвінів на Низькому острові в Південних Шетландських островах, на північ від Антарктичного півострова. Це перший раз, коли острів був належним чином обстежений, хоча результати ще не доступні.

«Грінпіс» проводить кампанію за створення трьох антарктичних заповідників, які, за його словами, будуть захищати багато з обстежених колоній. Це було б абсолютно заборонене для людей місце.

народження пінгвінів

Луїза Кассон, учасник кампанії Грінпіс Океан, заявила: «Пінгвіни є знаковими видами, але це нове дослідження показує, як надзвичайна ситуація в області клімату призводить до зниження чисельності і має далекосяжні наслідки для дикої природи в найвіддаленіших куточках Землі. [Це] є критичним роком для наших океанів.

Уряди повинні відреагувати на науку і домовитися [про] сильний Глобальний океанічний договір в Організації Об'єднаних Націй цієї весни, який може створити мережу океанських заповідників для захисту морського життя і допомогти цим істотам адаптуватися до нашого швидко мінливого клімату».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: