fbpx
Сьогодні
11:25 10 Лют 2020

Звільнені з ОРДЛО полонені заслуговують на гідне соцзабезпечення, - омбудсмен

Фото krymr.com

Звільнені в результаті обміну утримуваними особами між владою України та "ДНР" і "ЛНР", що контролюють окремі райони Донецької та Луганської областей, 29 грудня 2019 року українці просять уповноваженого Верховної Ради з прав людину Людмилу Денісову посприяти в забезпеченні їх житлом.

"До мене надходять звернення від осіб, які були звільнені 29 грудня минулого року відповідно до домовленостей Тристоронньої контактної групи з врегулювання збройного конфлікту на сході України з проханням посприяти в забезпеченні їх житлом. Адже термін їх реабілітації в ДЗ "Лісова поляна" закінчується, і більшість із них не мають власних домівок", – написала Денісова у Facebook.

Омбудсмен також додала, що ініціювала зустріч працівників Служби зайнятості, щоб вони ознайомили звільнених осіб з послугами центрів зайнятості та надали консультації з пошуку роботи.

"Інформація щодо майнових потреб була передана в повному обсязі профільним міністерствам", – повідомила Денісова.

"Вважаю, що українці, які перебували в полоні на територіях так званих ДНР та ЛНР і втратили там своє здоров'я заслуговують на гідне соціальне забезпечення від держави, аби вони могли скоріше адаптуватися до мирного життя", – написала омбудсмен.

29 грудня на Донбасі відбувся обмін утримуваними особами у форматі 76 на 124. 76 громадян повернулися на підконтрольну Україні територію, а шість осіб залишилися в ОРДЛО.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: