fbpx
Сьогодні
15:31 10 Лют 2020

СБУ передала лідерам меджлісу на затвердження список щодо обміну полоненими з Росією

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України від партії "Європейська солідарність" Мустафа Джемілєв повідомив, що Служба безпеки України передала лідерам меджлісу на затвердження список осіб для обміну утримуваними особами з РФ.

"Нам СБУ передала весь цей список на затвердження. У нас є свої пріоритети, кого звільняти насамперед. Ми вважаємо, що спочатку мають вийти наші співвітчизники, які отримали в російських судах найбільші терміни – по 15-17 років, абсолютно дикі, за якусь літературу. Там є ті, хто сидить під домашнім арештом, підпискою про невиїзд – вони підлягають обміну вже в останню чергу, оскільки страждають набагато менше, ніж ті, хто сидить у таборах", – сказав Джемілєв в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він наголосив, що триває процес, розглядається кожне прізвище. "Так чи інакше, коли весь наш обмінний запас буде вичерпано, ми будемо змушені вимагати звільнення наших людей, напевно, вже на іншій основі", – додав Джемілєв.

30 січня помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак повідомив, що українська сторона вже підготувала списки для нового обміну утримуваних осіб і з Російською Федерацією, і з окремими районами Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Єрмак зазначив, що список на обмін утримуваними особами з ОРДЛО 29 січня був переданий українською стороною на засіданні Тристоронньої контактної групи.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: