fbpx
Сьогодні
10:48 10 Лют 2020

Нафтогаз готує нові скарги проти Газпрому

У Нафтогазі готуються подати нові скарги проти російського Газпрому до Антимонопольного комітету Європейського Союзу, а також готується до нових судів у Стокгольмському арбітражі.

Про це повідомив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко.

За його словами, підставами для звернення до антимонопольного органу ЄС є те, що Газпром і надалі блокує можливість для європейських компаній купувати російський газ на україно-російському кордоні. Крім цього, Газпром блокує експорт газу з Росії компаній, які не пов'язані з Газпромом, а також постачання газу з країн Середньої Азії через територію Росії.

"Наразі ми вивчаємо можливості Нафтогазу для вирішення зазначених проблем, серед яких можна виділити таке: скарга в європейський антимонопольний орган (з перспективою судового процесу в Суді Європейського Союзу) щодо зловживання Газпромом своїм домінуючим становищем", — повідомив Вітренко.

Він зазначив, що Нафтогаз також готується до нових судових спорів з Газпромом у Стокгольмському арбітражі щодо боргів компанії «Росукренерго», яка свого часу була посередником у відносинах між Газпромом та Нафтогазом.

"Звісно, краще вирішувати всі проблемні питання без судових процесів. Тому ми плануємо спочатку ці питання спробувати обговорити з Газпромом", — долав Вітренко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: