fbpx
Сьогодні
12:39 10 Лют 2020

Нафтогаз готує документи до міжнародного арбітражу проти Росії через анексію Криму

Національна акціонерна компанія Нафтогаз завершує підготовку до подання документів до міжнародного арбітражного суду, у якому компанія вимагає від Росії компенсувати близько 8 мільярдів доларів за втрачені внаслідок анексії Криму активи.

Про це повідомив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко.

"Цього тижня ми завершуємо підготовку до чергового подання документів у рамках арбітражного процесу проти Російської Федерації щодо активів у Криму. Цей арбітражний процес триває вже декілька років", — заявив Вітренко.

Він нагадав, що цей арбітраж не підпадає під угоду про продовження транзиту газу, якою було домовлено, що Нафтогаз та Газпром відмовляються від взаємних судових претензій. В межах цієї угоди, зокрема, Нафтогаз відмовився від свого позову до Газпрому на 12,2 мільярда доларів.

У березні 2019 року Нафтогаз повідомив, що Гаазький арбітраж може підраховувати суму збитків та суму компенсації, яку Росія має виплатити за анексію Криму Нафтогазу в межах виграної компанією справи, до 1,5 років.

1 березня 2019 року стало відомо, що Гаазький арбітраж став на сторону Нафтогазу у судовому спорі проти Росії за втрачені Нафтогазом активів через анексію Криму. Сума збитків, яку в Нафтогазі очікують компенсувати відповідно до рішення арбітражу, може скласти до 8 мільярдів доларів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: