fbpx
Сьогодні
18:59 09 Лют 2020

У Києві стартував пілотний проєкт "розумної" системи паркування: як це працює

Фото abcnews.com.ua

В українській столиці в районі Бессарабського ринку стартував 60-денний пілотний проект із впровадження автоматизованої системи організації паркувального простору.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

За підсумками буде зроблено фінальний звіт та подальша карта встановлення і впровадження системи у всьому центрі Києва (на першому етапі).

Департаменти транспортної інфраструктури та інформаційно-комунікаційних технологій КМДА підписали меморандум з представниками американської компанії MPS у Східній Європі – ізраїльською компанією LAMED про старт пілотного проекту із впровадження автоматизованої системи організації паркувального простору в місті Київ.

Компанії MPS та Lamed запропонували автоматизовану систему паркування з функціоналом системи безпечного міста, яка автоматично:

  • рекомендує локації паркування
  • отримує плату за паркування
  • повідомляє про порушення
  • мінімізує випадки порушення паркування
  • 24/7 контролює паркувальний простір

Зазначимо, проведення дослідження для впровадження та налаштування системи за проектом ізраїльської компаній буде безкоштовним для Києва.

Модель та концепція  співробітництва повністю інвестиційна з боку міжнародних партнерів. Партнери будуть встановлювати всю систему повністю за свій рахунок. Модель полягатиме в тому, що компанія та КМДА ділитимуть прибуток від роботи даної системи. З боку міста нуль інвестицій, лише прибуток.

Відомо, що система зчитуватиме номери машин на паркувальних майданчиках. Далі через додаток чи автоматично система буде зчитувати оплату.

Таким же чином камера буде фіксувати порушників та тих, хто не заплатив за паркування, і надсилатиме їм штрафи, попередньо все фіксуючи тими технологічними рішеннями, що будуть запроваджені.

Довідка. Компанія Afcon Holdings Group є розробником системи автоматизації управління парковками. Компанія впровадила технології розпізнавання номерного знаку та автоматичної оплати стоянки. Найбільш відомі продукти компанії – система TIBA Parking, а також більш ніж 30 світових зареєстрованих патентів у сфері систем відеонагляду, паркування та "розумного" міста. Автоматизовану систему паркування компанії використовують у більш ніж 50 містах Ізраїлю та США.

Нагадаємо, згідно з індексом руху транспорту в 2019 році Київ посів 12 місце у світі та третє у Європі серед мегаполісів, схильних до заторів на дорогах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: