fbpx
Сьогодні
12:29 09 Лют 2020

Samsung почав блокувати в Україні "сірі" телевізори

Заблокованими виявилися і нові телевізори, які покупці отримували в оригінальних упаковках.

Компанія Samsung почала блокувати на території України смарт-телевізори, завезені неофіційно дистриб'юторами, пише AIN з посиланням на пости користувачів в соцмережах.

У лютому 2020 року на телевізорах деяких користувачів почали з'являтися написи «This TV is not fully functioning in this region « (Не всі функції цього ТВ працюють в даному регіоні). Зокрема, заблокованими виявилася смарт-функції, серед яких — перегляд YouTube, Netflix і т. д.

Зокрема, заблокованими виявилися і нові телевізори з українських онлайн-магазинів, які покупці отримували в оригінальних упаковках.

З подібними проблемами зіткнулися також користувачі в Молдові, Росії і Білорусі. Російський офіс компанії Samsung випустив роз'яснення, що заблокованими виявилися телевізори призначені не для того регіону, в якому їх купили і використовують.

«Такі пристрої не сертифіковані для використання в російському регіоні, що виключає можливість виробника гарантувати коректну їх роботу, доступність всіх функцій, а також своєчасне і якісне сервісне обслуговування відповідно до глобальних корпоративних стандартів компанії Samsung Electronics. Крім того, частина сервісів, реалізованих через заблоковану платформу, можуть мати ліцензійні обмеження по території використання », — розповіли в російському філії Samsung.

Схожі відповіді отримують і українські користувачі від модераторів Facebook-аккаунта компанії. У той же час українські користувачі обходять блокування за допомогою пультів з голосовим управлінням, підключення через VPN і зміни регіону в налаштуваннях.

Відзначається, що до серпня 2019 року в Україні офіційно продавалися телевізори Samsung російського складання, але після компанія перейшла на поставки телевізорів з країн Європи та Азії.

#BanSamsung (ENG below)Дякую всім за допомогу у висвітлені цієї ситуації. Думаю, що проблема значно ширша, за просто…

Posted by Anton Osypa on Wednesday, February 5, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: