fbpx
Сьогодні
08:54 08 Лют 2020

В Україні підвищили тарифи на холодну воду до 20%

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для 43 підприємств

Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

Підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення відбудеться практично в усіх регіонах України, для 43 підприємств, відповідно до поданих ними заяв.

При цьому тарифи на водопостачання, залежно від регіону, зростуть на 15-20%.

Зокрема, в Києві тарифи підвищаться на 13,6% до 11,2 грн за 1 кубометр (без ПДВ), на водовідведення – на 6,3% до 7,96 грн за 1 кубометр (без ПДВ).

Як стверджують у своїх заявах ліцензіанти, оскільки ціни на паливно-мастильні матеріали, реагенти, електрику мають тенденцію до постійного зростання, ці фактори призводять до погіршення фінансово-економічного стану підприємств водопостачання.

Необхідність підвищення тарифів пояснюють також збільшенням рівня мінімальних соціальних гарантій для розрахунку рівня зарплат працівникам цих підприємств.

До заяв ліцензіантів також додані звернення місцевих рад, в яких повідомляється про підтримку необхідності приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня.

При цьому, матеріали щодо обговорення на підприємствах питання щодо підвищення тарифів у деяких випадках датовані ще першою половиною 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: