fbpx
Сьогодні
20:47 08 Лют 2020

Гончарук розповів, як очищують лісову галузь від корупції і кого з керівників вже звільнили

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів, як очищують лісову галузь від корупції і кого з керівників вже звільнили.

Про це він написав у телеграм.

"Очищуємо лісову галузь від корупції — звільнено одіозних лісівників на Харківщині й Закарпатті. Майже місяць тому я поставив новому керівнику Держлісагентства пріоритетне завдання — провести кадрові чистки у відомстві, залишивши лише порядних співробітників. За моїм дорученням у Держлісагентстві відбувається повний аудит діяльності, а найголовніше — розпочався процес вичищення галузі від корупціонерів", – каже Гончарук.

Він зазначив, що звільнено керівника Закарпатського управління лісового та мисливського господарства Валерія Мургу — численні скарги щодо нього підтвердилися, тож його звільнили в першу чергу серед обласних очільників.

"Так само вражаючими виявилися результати перевірки ДП "Гутянське лісове господарство" на Харківщині, яке очолював Віктор Сиса, який також вже звільнений. Обсяги незаконних рубок на підприємстві оцінено в 32 млн державних збитків. Борги підприємства — 30 млн. Фіктивні відомості про ідеальний фінансовий стан та закупівля транспортних засобів без погодження з Держлісагентством.

Усю цю інформацію передано до правоохоронних органів. Тепер вони мають провести повноцінне розслідування, а винні — понести відповідальність. Нагадую всім, що правила гри змінилися. Ми до всіх корупціонерів доберемося", – підкреслив він.

Гончарук зазначив, що у перших числах лютого запустили торгівлю всією необробленою деревиною на електронних аукціонах — а це прозоре ціноутворення та виведення ринку деревини із тіні.

"До речі, ще восени ми запустили онлайн-реєстр заготівлі деревини та електронну мапу рубок! Відтепер кожен українець може ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок", – каже Гончарук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: