fbpx
Сьогодні
09:32 08 Лют 2020

Білий дім звільнив одного зі свідків у справі імпічменту Трампа. Він відповідав за Україну

Фото ЕРА

Зі служби в Білому Домі звільнили радника із національної безпеки підполковника Александра Віндмана, який свідчив у розслідуванні імпічменту президента Дональда Трампа.

Віндмана звільнили через кілька годин після того, як Дональд Трамп сказав журналістам, що він ним «не задоволений», пише The Guardian.

«Сьогодні підполковника Александра Віндмана видворили з Білого дому, де він покірно служив своїй країні та своєму президенту. Лейтенанта Віндмана попросили піти за те, що він казав правду» — заявив адвокат Віндмана Девід Пресман.

Нагадаємо, директор із питань Європи Ради нацбезпеки США Александр Віндман під час публічних свідчень у справі імпічменту Дональда Трампа заявляв, що його прохання до президента України Зеленського про розслідування він сприймає як вимогу.

Також тоді він розповідав, що йому тричі пропонували стати міністром оборони України. Пропозиції надходили від тодішнього секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександра Данилюка.

Зазначимо, 5 лютого Сенат США відхилив обидві статті імпічменту президента Дональда Трампа — зловживання владою та перешкоджання роботі Конгресу, який розслідував його дії. Так завершилася третя в історії США процедура імпічменту щодо глави країни.

Рекомендуємо прочитати: Імпічмент під вибори: як конгресмени намагаються прибрати Трампа через Україну

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: