fbpx
Сьогодні
17:23 07 Лют 2020

Тепла зима не впливає на вартість платіжки, - Гончарук

Фото kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що тепла зима не впливає на вартість платіжки.

Про це він написав у Facebook.

"Ми знизили платіжку цієї зими! Кожна людина платить в цьому році значно менше, ніж минулої зими. І це маніпуляція, що це тільки через те, що у нас тепла зима. Це завдяки злагодженій роботі нашої команди — президента, уряду та парламенту. Ми в рекордно короткий термін запустили процедуру анбандлінгу, завдяки ухваленому депутатами відповідного закону. Це дало нам можливість завершити перемовини з європейцями, росіянами.

Як результат — ціна на газ цієї зими нижча, ніж могла би бути, якби не було нового газового контракту. Цю роботу оцінюють у тому числі міжнародні партнери", – заявив Гончарук.

Він прокоментував те, що люди сьогодні отримують дві платіжки — одну за газ, іншу за його транспортування.

"З цього приводу Уряд вже звернувся до незалежного регулятора НКРЕКП, що ухвалює рішення про розділення платіжок. Так, через розділення послуг із надання газу та його транспортування (анбандлінг), люди отримують дві платіжки, відповідно до європейських норм. Але потрібно, щоб українці отримувала платіжки за дві послуги одним документом. Важливо! Сукупна сума двох платіжок все одно менша, ніж сума однієї платіжки минулого року", – підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: