fbpx
Сьогодні
12:11 07 Лют 2020

Справа Приватбанку: суд визначився з датою слухання ключової справи в націоналізації

Верховний суд України призначив на 16 березня дату розгляду справи про визнання родини Суркісів пов'язаними з ПриватБанком особами — це ключова справа у націоналізації банку, від якої залежить розгляд справ про оскарження націоналізації.

Про це повідомили у Національному банку України.

"Члени сім'ї Суркісів намагаються у суді довести, що не є пов'язаними з ексвласниками ПриватБанку особами. Також вони хочуть скасувати конвертацію їх коштів на акції ПриватБанку під час націоналізації", — нагадують у Нацбанку.

Там зазначають, що за процедурою обміну коштів у ПриватБанку на акції банку (процедура bail-in) було обміняно 29,4 мільярда гривень. Завдяки цьому під час націоналізації банку держава зменшила фінансове навантаження на установу.

Під час останнього засідання Верховного суду цю справу відклали на невизначений термін.

В межах націоналізації ПриватБанку вклади родини Суркісів обміняли на акції (процедура bail-in), адже саму родину визнали пов'язаними з банком особами. Проведення цієї операції дозволило державі надалі придбати акції банку за 1 гривню та перевести банк у свою власність (націоналізувати ПриватБанк). Родина Суркісів цю операцію оскаржувала у судах різних інстанцій, зокрема у Верховному суді.

Важливість цієї справи в межах оскарження націоналізації ПриватБанку колишніми власниками, зокрема Ігорем Коломойським, полягає в тому, що до результатів розгляду у Верховному суді "прив'язали" розгляд справи, у якій Коломойський оскаржує сам процес націоналізації банку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: