fbpx
Сьогодні
15:51 07 Лют 2020

Лідери України та Угорщини можуть зустрітися вже навесні вперше за сім років

У березні 2020 року вперше за сім років засідатиме двостороння українсько-угорська комісія з питань економічного співробітництва. У разі успіху роботи комісії можуть зустрітися президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Як пише hromadske, про це в п'ятницю, 7 лютого, під час пресконференції заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Під час зустрічі з віцепрем'єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою Сійярто домовився про засідання українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва. Воно відбудеться в березні цього року в Будапешті.

Як наголосив на пресконференції Кулеба, комісія не збиралася протягом останніх семи років. "Це абсолютно неприпустимо", — додав він.

За словами віцепрем'єр-міністра, на засіданні в Будапешті сторони планують обговорити дуже конкретні проєкти, які можуть бути спільно реалізовані як Україною, так і Угорщиною". Сійярто пізніше уточнив, що йдеться, зокрема, про побудову принаймні одного пропускного пункту на кордоні України та Угорщини, а також взаємне визнання дипломів закладів вищої освіти обох країн.

У разі проведення, це буде перша двостороння зустріч на найвищому рівні між Україною та Угорщиною.

Раніше, Угорщина зробила українському Міносвіти дві пропозиції щодо вирішення "мовного питання" на Закарпатті.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: