Новини

Італія підтримує реформи в Україні, – Конте

Під час візиту до Італійської Республіки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте.

Глава держави відзначив зацікавленість України в поглибленні відносин з урядом Італії та розвитку співпраці в усіх сферах взаємного інтересу, передає Офіс Президента.

Окрему увагу під час зустрічі приділили питанням торговельно-економічного, інвестиційного співробітництва та розвитку контактів між українськими й італійськими бізнес-колами.

Фото ОП

«Італія – в трійці найбільших економічних партнерів України в ЄС та один з основних торговельних партнерів у світі. Обсяги торгівлі торік сягнули понад 4 мільярди доларів США. Впевнений, що ми можемо покращувати цей результат і таким чином зміцнювати нашу дружбу», – заявив Володимир Зеленський.

Президент наголосив на великому потенціалі для виведення взаємодії між Україною та Італією на якісно новий рівень.

Фото ОП

«Позитивні зміни, які відбуваються у нашій країні, створюють додаткові можливості для нарощування співпраці між Україною та Італією», – зазначив Глава держави.

Зокрема, Володимир Зеленський висловив інтерес до активного залучення італійських інвесторів до масштабної приватизації в Україні, а також участі італійських компаній у реалізації інфраструктурних проектів і розвитку української енергетики.

Фото ОП

«Наш уряд працює на спрощення економічних та бізнес-процесів. На цей рік у нас великі плани щодо будівництва доріг, мостів, розвитку портів та аеропортів. Ми будемо раді бачити італійських інвесторів в Україні і зробимо все заради безпеки їхній інвестицій. Давайте разом будувати в Україні та створювати робочі місця», – зазначив Президент.

Глава держави подякував Джузеппе Конте за незмінну підтримку Італією суверенітету й територіальної цілісності України. Зі свого боку Прем'єр-міністр Італійської Республіки наголосив на повній підтримці реформ в Україні.

Фото ОП

Сторони порушили питання зміцнення культурних зв'язків і розвитку науково-технічної співпраці, особливо в космічній сфері.

Також під час перемовин погодили графік контактів на найвищому рівні на 2020 рік та обговорили підготовку візиту Прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте в Україну.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив перелік документів для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь втрати… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.