fbpx
Сьогодні
09:50 07 Лют 2020

Збірна України їде до Москви на спортивні змагання: як це пояснюють у Федерації гімнастики

Федерація гімнастики хоче використовувати кожну можливість для підготовки українських спортсменок і участь у змаганнях на території РФ, як і в будь-яких інших змаганнях, є майданчиком для відбору найкращих художніх гімнасток для подальшої участі в Олімпійських Іграх.

Так перша віце-президентка Федерації гімнастики України та головна тренерка Національної збірної команди України з художньої гімнастики Ірина Дерюгіна прокоментувала участь українських спортсменок у Гран-Прі Москви, яке відбудеться 7-9 лютого.

"Напередодні Олімпіади, яка відбудеться влітку в Токіо, Національна збірна України з художньої гімнастики присвячує тренуванням 24 години на добу. Спортсменки займаються в залі з ранку до ночі… Наша мета зараз — використовувати кожну можливість для підготовки спортсменок", — зазначила тренерка.

Вона наголосила, що ліцензію на участь в Олімпіаді Україна отримала як країна.

"Тепер перед нами стоїть інше важливе завдання — визначитися, хто саме зі спортсменок представлятиме нашу країну. В індивідуальних вправах це будуть дві гімнастки. А претенденток у нас шість. Шанс повинна отримати кожна. Тому всі змагання, які проводяться напередодні Олімпіади, мають таке велике значення. На Олімпійські ігри повинні їхати кращі, а їх видно саме за результатами участі в змаганнях", — каже Дерюгіна.

"Є ще один момент. Він зводиться до математичних розрахунків. В цьому році в цілому заплановано 5 Гран Прі. Ми плануємо участь в кожному. Змагання в Москві — перші в цьому списку. Ми зважували всі за і проти й вирішили все-таки їхати на цей старт. По-перше, це впливає на наш рейтинг. А по-друге, від результату московського Гран-Прі далі буде залежати, хто братиме участь у Гран-Прі під час «Кубка Дерюгіної», який традиційно відбудеться в Києві в березні. Таким чином участь наших спортсменок в кожному Гран-Прі збільшує наші шанси в рейтингу і зменшує шанси конкурентів", — додала вона.

Віце-президентка Федерації гімнастики України також заявила, що "кожен виїзд за кордон — це шанс для наших спортсменок виступати в хороших залах", оскільки українська збірна, за словами Дерюгіної, "тренується у жебрацьких умовах".

"Українська збірна з художньої гімнастики тренується в жебрацьких умовах: у нас висота залу до стелі 7,4 метра, а повинно бути 14 метрів. Тренуючись в таких умовах, ми все одно одна з кращих збірних у світі. Уявіть собі, яких результатів зможемо досягти, маючи гідний зал" — зазначила головна тренерка.

Раніше стало відомо, що дві українські спортсменки Єва Мелещук і Христина Погранична візьмуть участь у змаганнях з художньої гімнастики в Москві.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

У нас свежие новости💥! ⠀ Тренерским штабом Сборной Украины🇺🇦 было принято решение об участии наших спортсменок Мелещук Евы и Пограничной Кристины в Гран-При по художественной гимнастике, Москва, 7-9 февраля 2020 года. ⠀ Пожелаем нашим девочкам удачи ! 🍀 ⠀ ⠀ 〰️〰️〰️ #GrandPrixMoscow #ukrainiangymnastics #rhythmic #gymnastics #grandprix #beauty #elegance #rhythmicgymnastics #ukraine #teamukraine #rg #[u #художественнаягимнастика #teamukrainerg #teamukrainergfamily @irina.deriugina @ireesha_b @marinak_20 @_yevameleshchuk_  @khrystya_pohranychna ⠀ Photo credit: @mariyamuz

Публикация от Ukrainian Rhythmic Gymnastics (@team_ukraine_rg)

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: