fbpx
Сьогодні
13:32 06 Лют 2020

У Києві планують придбати 70 екоавтобусів до кінця року

Влада Києва планує придбати близько 70 сучасних екологічних автобусів до кінця 2020 року.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

"Не таємниця, що головною причиною забруднення повітря в Києві є велика кількість автомобілів. Тому, разом з поліпшенням ситуації з трафіком, ми закуповуємо для міста «зелений» — екологічний — громадський транспорт. Йдеться про придбання для Києва сучасних екологічних автобусів. На першому етапі — до кінця цього року — близько 70 одиниць", — зазначив мер Києва.

Очікується поступове збільшення кількості екотранспорту в Києві сприятиме поліпшенню екологічної ситуації у місті.

"Сьогодні в місті близько 1,1-1,2 млн авто та приблизно 200-300 тисяч автівок приїжджає щодня з області. Люди їдуть в столицю на роботу, у справах. До того ж через Київ їде транзитний транспорт. Згідно з даними експертів, до 40 % транспорту в столиці — це транзитний. При тому, що розраховані вулиці, дороги, мости, більшість з яких будували кілька десятків років тому, приблизно на 900 тисяч автівок", — додав мер, зазначивши, що тільки за останніх три роки трафік у місті виріс на 30%.

"Шляхи вирішення проблеми — це створення перехоплюючих паркінгів на в'їзді в місто, систематизація руху громадського транспорту в столиці, наведення ладу з паркуванням. І ключове питання — добудова Великої окружної дороги, що "забере" на себе транзитний транспорт", — наголосив Кличко.

Рубрика:
Авто Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: