fbpx
Сьогодні
13:46 06 Лют 2020

Суд дозволив ДБР вилучити "докази" щодо погроз Зеленському у двох телеканалів

Суд дозволив Державному бюро розслідувань вилучити у двох телеканалів документи і записи, що стосуються ефірів, в яких волонтерка Маруся Звіробій коментувала свої нібито погрози президенту Володимиру Зеленському.

Про це свідчить рішення судді Печерського райсуду Києва Світлани Шапутько від 21 січня.

Йдеться про телеканал ATR, який показав інтерв'ю зі Звіробій 31 жовтня, та 5 канал, де волонтерка виступала 5 листопада.

Слідчі кажуть, що в цих ефірах волонтерка коментувала свої висловлювання, в яких правоохоронці побачили погрози Зеленському.

Тому, на думку ДБР, записи інтерв'ю містять відомості, що "прямо вказують на умисел" Звіробій вчинити злочини та "можуть бути використані як доказ".

Суд дозволив слідчим вилучити копії відеозаписів та документів про осіб, які брали участь в ефірах (редакційних завдань, запрошень, листів).

Дозвіл судді дійсний протягом тридцяти днів і не підлягає оскарженню. У засіданнях, в яких були ухвалені обидва рішення, не було представників телеканалів.

У разі, якщо слідчі зустрінуться із супротивом, суддя може дозволити обшуки для отримання потрібних ДБР речей і документів.

Раніше, військова Звіробій пройшла допит у ДБР: про що питали.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: