fbpx
Сьогодні
14:37 06 Лют 2020

Парламент розблокував підписання закону про підвищення лімітів для ФОПів

Верховна Рада провалила голосування за постанову, якою пропонували скасувати законопроєкт №1210, у якому, окрім іншого, підвищуються ліміти максимального річного доходу, який можна отримати фізичним особам-підприємцям.

За відповідну постанову проголосувало 84 депутати з 226 необхідних для того, аби скасувати закон про підвищення лімітів.

Зазначимо, що законопроєкт №1210 мав на меті, перш за все, запровадити в Україні антиофшорні правила. За нього у другому читанні Рада проголосувала 16 січня.

Зазначається, що ще перед ухваленням законопроєкту щодо нього тривали дискусії у бізнес-середовищі. Зокрема, окрім запровадження плану боротьби з вимиванням коштів у офшорах (план BEPS), автор документа передбачив у ньому низку інших, не пов'язаних з офшорами, положень. Серед них — підвищення ренти на видобуток залізної руди, запровадження ПДВ з експортних операцій, запровадження особистої відповідальності податкових інспекторів тощо.

Голова комітету з податкової та митної політики та автор законопроєкту Данило Гетманцев зауважив, що всі розкритиковані бізнесом положення законопроєкту з нього приберуть до другого читання.

Водночас, під час розгляду законопроєкту депутати проголосували правку, яка збільшує ліміти для ФОПів 1, 2 та 3 груп. Так, нові ліміти складуть :

  • для 1 групи ФОП 1 мільйон гривень (замість 300 тисяч гривень)
  • для 2 групи ФОП 5 мільйонів гривень(замість 1,5 мільйона гривень)
  • для 3 групи ФОП 7 мільйонів гривень (замість 5 мільйонів гривень).
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: