fbpx
Сьогодні
12:30 06 Лют 2020

Арбітраж між Україною та ЄС щодо експорту лісу-кругляка перейшов на новий етап суперечки

Міжнародний арбітражний процес між Європейським Союзом та Україною щодо запровадженого Україною мораторію на експорт лісу-кругляка, перейшов у активну фазу.

Про це повідомив торговельний представник України та заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка.

"Наш арбітраж щодо заборони експорту лісу перейшов у активну фазу", — заявив Качка.

Він зазначив, що наразі триває період, протягом якого до арбітражу можна подавати добровільні письмові подання до арбітражної групи.

Нагадаємо, що арбітражний процес проти України ініціював Євросоюз 20 червня 2019 року. Арбітражну палату з цього питання створили 28 січня 2020 року. Подавати письмові подання до арбітражу можна до 27 лютого 2020 року.

Україна запровадила заборону (мораторій) на експорт необробленої деревини до ЄС у 2015 році з метою боротьби з незаконною вирубкою карпатських лісів. Водночас, з того часу Україна стала найбільшим експортером нелегальної деревини до Євросоюзу.

Раніше журналісти повідомляли, що Євросоюз може почати арбітражний та судовий процес проти України з метою скасування мораторію на експорт лісу-кругляка. Відповідне застереження надіслала єврокомісарка з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

6 лютого 2019 року уряд затвердив всіх українських представників в арбітражному суді, який має розглядати питання про скасування мораторію на експорт лісу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: