fbpx
Сьогодні
13:10 05 Лют 2020

Вбивство Шеремета: суд продовжив нічний домашній арешт Дугарь

Печерський суд Києва продовжив нічний домашній арешт до 4 квітня підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь.

Про це пише hromadske.

Адвокати Дугарь заявляли про відвід прокурору та судді, але їм відмовили.

Прокурор у справі Сергій Зузак просив продовжити нічний домашній арешт через те, що досудове слідство продовжили до квітня 2020 року. Прокурор пояснив, що для об'єктивного розслідування необхідно провести слідчі дії, отримати результати понад 10 експертиз, перевірити доводи адвокатів, допитати свідків, провести слідчі дії на іншій території та провести дії з іншими підозрюваними у справі.

Прокурор наголосив на ризику втечі Дугарь так, як з вересня 2015 року вона одружена з громадянином Іраку. Також прокурор вважає, що є ризики тиску на свідків, інших ймовірних фігурантів справи, спотворення та знищення речових доказів.

Втім адвокати запевнили, що підозрювана не збирається тікати, а факт одруження не є ризиком цього.

Слідство встановило, що 15 і 18 липня 2016 року Яна Дугарь розвідувала біля місця проживання Павла Шеремета, фотографувала відеокамери поблизу. За даними слідства, це встановила експертиза Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Прокурор вважає недійсною рецензію, яку подали адвокати нібито, як заперечення проти експертизи. За словами прокурора, рецензію написали експерти з недійсною ліцензією.

За даними слідства, Яна тісно спілкувалася з ексвійськовими Інною та Владиславом Грищенками. Вони підозрюються у замаху на вбивство бізнесмена з Івано-Франківщини. Коли подружжя затримали у листопаді 2019 року, Дугарь була у них вдома з чоловіком іншої підозрюваної у справі Шеремета Юлії Кузьменко — Петром Киянином. Подружжя Грищенків фігурує у справі Шеремета, як особи, які володіють інформацією. За даними слідства, авто Шеремета підірвали вибухівкою з гексогеном на основі міни МОН 50. Міною на основі гексогену намагалися підірвати й бізнесмена з Івано-Франківщини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: