fbpx
Сьогодні
16:24 05 Лют 2020

Україна підписала меморандум з німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn

Укрзалізниця підписала меморандум про співпрацю з найбільшим залізничним оператором Німеччини, компанією Deutsche Bahn.

Підписання документа відбулося 5 лютого за участі прем'єр-міністра України Олексія Гончарука та члена правління з питань інфраструктури Deutsche Bahn AG Рональда Пофалла.

"Звичайно, ми розуміємо, що на першому етапі співпраця між компаніями матиме більш консультаційний характер, однак ми сподіваємося, що з часом ми можемо прийти до більш глибоких форм співпраці", — повідомив Гончарук під час підписання документу.

У межах співпраці очікується, що Deutsche Bahn надаватиме консультації щодо управління Укрзалізницею. Також під час обговорення тексту меморандуму пропонувалося залучити менеджерів Deutsche Bahn до управління Укрзалізницею, зокрема на керівні посади в правлінні та наглядовій раді української компанії. Наразі невідомо, чи будуть представники Deutsche Bahn брати участь в управлінні Укрзалізницею.

Німецька сторона наголосила, що у рамках консалтингу з Укрзалізницею буде співпрацювати підрозділ німецької залізниці — DB Engineering & Consulting GmbH.

У документі повідомляється, що сторони домовились вивчити і розробити концепцію і план надання DB E&C управлінської та/або технічної підтримки.

Також документ передбачає три етапи співробітництва:

– перший: укладення договору про співробітництво з оцінки діяльності УЗ та розробка дорожньої карти дій. Для цього УЗ має сформулювати технічне завдання і бажані умови договору. Зазначається, що цей етап має бути реалізований протягом 3-х місяців.

– другий: реалізація проєкту. У разі успішного проходження першого етапу, сторони висловлюють намір щодо залучення персоналу німецької залізниці до впровадження дорожньої карти. За документом цей етап триватиме не пізніше ніж до 31 грудня 2020 року.

– третій: підтримка від DB E&C у сфері управління.

Орієнтовний строк стратегічного партнерства між УЗ та DB – 10 років, йдеться у докумен

Читайте також матеріал "Укрзалізниця по-німецьки: як виглядає Deutsche Bahn і чому нам варто повчитися".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: