fbpx
Сьогодні
14:27 04 Лют 2020

Вбивство Шеремета: суд продовжив арешт Кузьменко

Фото Reuters

Печерський суд Києва продовжив до 3 квітня тримання під вартою Юлії Кузьменко — підозрювану у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це пише hromadske.

Адвокати Кузьменко заявили, що подаватимуть апеляцію.

Прокурор у справі Сергій Зузак просив суд продовжити арешт на два місяці. Він наголошував на тому, що ще потрібно провести слідчі дії, щонайменше 10 експертиз, допитів тощо. Також прокурор наголосив на ризиках втечі Кузьменко, знищенню речових доказів, тиску на свідків, ймовірних інших фігурантів злочину та експертів, перешкоджання слідству та переховування.

Слідство встановило, що телефон, яким нібито користувалася Юлія Кузьменко та який вилучили під час обшуків у неї вдома, фіксувався біля метро Льва Толстого в ніч з 19 на 20 липня 2016 року. Втім сам телефон був вимкнений. Також була відсутня активність у Facebook з 20:00 19 липня до 9:00 20 липня 2016.

Кузьменко говорила, що це телефон її сина і вона не може пригадати пароль, тож наразі триває експертиза телефону. За інформацією слідства, співмешканець Юлії Кузьменко Петро Киян 18 липня 2016 зустрічався з іншим підозрюваним у справі — Андрієм Антоненком. Вони спілкувалися до першої ночі.

Адвокати заперечили проти доказів прокуратури та назвали підозру необґрунтованою. Адвокат Тарас Безпалий просив звільнити Кузьменко з-під варти та наголосив на тому, що ризики недоведені, а підзахисна тікати не збирається. Він додав, що знайомство Кузьменко та її чоловіка з Антоненком не є доказом вчинення злочину, а заява прокурора про нібито публікування підозрюваною зображення Гітлера є неправдою.

Сама Юлія Кузьменко зазначила, що не збирається їхати з країни. Вона розповіла, що утримує неповнолітнього сина, а також бабусю. Вона додала, що є унікальним лікарем, яких в Україні всього 5 і дуже любить свою роботу. Підозрювана запевнила, що не вбивала Павла Шеремета, ніколи його не знала. Також Кузьменко підтвердила факт знайомства з Андрієм Антоненком у 2016 році через нібито ДТП, втім зазначила, що не має відношення до вбивства журналіста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: