fbpx
Сьогодні
21:26 04 Лют 2020

В Україні дозволили розмитнювати автомобілі онлайн

Українська митниця запустила послугу онлайн-розмитнення легкових автомобілів.

Відповідна послуга "ввезення легкового автомобіля" з'явилася в "Особистому кабінеті" на сайті Державної митної служби України.

Таким чином, це дасть можливість громадянам самостійно декларувати легкові автомобілі, які завозяться в Україну для розмитнення.

З допомогою цього сервісу можна створювати як попередню, так і основну декларацію, відстежувати статус, отримувати повідомлення в процесі оформлення, прикріплювати документи та зображення, а також отримувати оформлену вантажну митну декларацію (ВМД) або картку відмови в цифровому форматі.

У правилах подачі декларації сказано, що якщо документ не буде зареєстровано протягом дня, то його потрібно буде переподавати. Також повідомляється, що перед подачею попередньої митної декларації необхідно внести на рахунок відповідної митниці грошову заставу в сумі митних платежів, які підлягатимуть сплаті під час ставлення автомобіля в режим вільного використання. А після ввезення авто, якщо його митна вартість змінилася, потрібно буде доплатити за розмитнення на рахунок відповідної митниці.

Потенційно, це нововведення має полегшити процес розмитнення автомобілів та зменшити витрати на послуги митних брокерів.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: