fbpx
Сьогодні
22:14 04 Лют 2020

Україна та ЄС створили арбітражну групу для розгляду спору про заборону Україною експорту лісу-кругляку

Україна та Європейський Союз створили арбітражну групу для розгляду спору про заборону Україною експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"Арбітражну групу для розгляду цього питання було створено 28 січня 2020 року", – йдеться у повідомленні.

Відповідно до правил процедури вирішення спорів Угоди про асоціацію зацікавлені фіз- та юрособи на території ЄС та України можуть направляти добровільні письмові подання до арбітражної групи до 27 лютого 2020 року.

Нагадаємо, Верховна Рада 9 квітня 2015 року ухвалила закон, яким на десять років заборонила експорт лісоматеріалів і пиломатеріалів у необробленому вигляді (лісу-кругляку), при цьому заборону на експорт лісоматеріалів деревних порід (окрім сосни) було запроваджено з 1 листопада 2015 року, а деревних порід – з 1 січня 2017-го.

У 2018 році парламент обмежив внутрішнє споживання необробленого лісоматеріалу до 25 млрд куб. м на рік на термін дії вивезення за межі митної території України лісу-кругляку.

Водночас ЄС 16 січня 2019 року попросив про проведення консультацій з Україною у рамках Угоди про асоціацію щодо цього мораторію, що є першим кроком на шляху вирішення спорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: