fbpx
Сьогодні
18:25 04 Лют 2020

Рада прийняла закон про створення нацоргану інтелектуальної власності за основу

Верховна рада України підтримала за основу у першому читанні законопроект №2255 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності"

За нього проголосували 307 парламентарів.

Законопроектом, зокрема, пропонується запровадити дворівневу систему державного управління сферою інтелектуальної власності. Відповідно до цієї системи, Мінекономіки забезпечуватиме формування та реалізуватиме державну політику у сфері інтелектуальної власності. А Національний орган інтелектуальної власності (НОІВ) виконуватиме окремі публічні функції (владні повноваження) з реалізації державної політики (видача охоронних документів (патентів, свідоцтв) на об'єкти права інтелектуальної власності).

Вказано, що НОІВ функціонуватиме як юридична особа публічного права (державна організація) та належатиме до сфери управління Мінекономіки.

«Ухвалення законопроекту дозволить запровадити якісну модель державної системи правової охорони інтелектуальної власності», – наголосив перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук.

Зазначимо, що у 2019 році Україна посідала 118 місце за рівнем захисту прав інтелектуальної власності. Підтримуючи сьогодні за основу законопроект, ми виконуємо вимогу правовласників щодо завершення цієї реформи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: