fbpx
Сьогодні
16:23 04 Лют 2020

Програма "доступних кредитів" розрахована на п'ять років, але може бути розширена, - Зеленський

Володимир Зеленський наголошує, що програма державної підтримки малого та середнього підприємництва "Доступні кредити 5-7-9%", котра запрацювала в Україні, розрахована на п'ять років, і вбачає можливості розширення програми кредитування мікро- і малих підприємств у майбутньому .

"5-7-9% – це не на місяць, не на рік, а на п'ять років. П'ять років працюватиме програма. А потім подивимося: залежно від кількості клієнтів розширюватимемо програму", – сказав президент, передає ОП.

Представники одного з банків-партнерів "Укргазбанку" в розмові з главою держави повідомили про високий попит на таке доступне кредитування серед підприємців, уже укладено декілька десятків кредитних договорів із клієнтами.

Зеленський поспілкувався з тими, хто тільки подавав документи на отримання кредиту. Один із підприємців Олексій Нестеренко розповів, що йому необхідний кредит на мільйон гривень, щоб придбати комп'ютерну техніку для стартапу – відкриття школи робототехніки для дітей.

"Нам потрібні робочі місця. А у вашому випадку – креативні робочі місця", – наголосив президент під час спілкування з підприємцем.

Зеленський програма кредитів

Держпрограма "Доступні кредити 5-7-9%" ініційована президентом і урядом України для широкої підтримки проектів українських мікро- і малих підприємств.

Надання трьох можливих ставок 5%, 7% або 9% за кредитами залежатиме від розміру бізнесу і терміну його діяльності. Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: