fbpx
Сьогодні
21:50 04 Лют 2020

Колишній заступник голови ЦВК Магера: Зменшення кількості нардепів до 300 разом з зняттям імунітету - це самоліквідація Ради

Колишній заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що зменшення кількості членів Верховної Ради до 300 разом з зняттям недоторканності – це наміри ліквідувати автономність парламенту і помножити його на нуль

Про це він заявив у ефірі програми Еспресо.TV.

"Цей законопроєкт, який стосується внесення змін до Конституції, скорочення депутатів від 450 до 300 осіб. Візьміть для прикладу, те. що є зараз, останні дані. Українців 37 млн без окупованих територій. Тобто 1 народний депутат України на сьогодні приблизно від 90 тис. громадян", – розповів Магера.

Він порівняв Україну з сусідніми державами.

"В Республіці Польша 1 депутат Сейму припадає на 90 тис. населення. В Румунії 1 член Палати депутатів (нижня палата) припадає на 50 тис. населення. Така ж картина депутата Народних зборів Угорщини – 1 на 50 тис.людей. В Словачиині цей показник ще менше, там 1 депутат Національної Ради припадає на 35 тис.населення", – сказав ексчлен ЦВК.

Він сказав, що у разі реформи в Україні на 1 депутата припадатиме на 140 тис. людей.

"В купі із скасуванням депутатського імунітету плюс скорочення кількості загального складу народних депутатів України – це якось по іншому, чим намірами самоліквідації парламенту, я просто пояснити не можу. Це не просто професіоналізм, це своєрідні наміри ліквідувати і автономність парламенту і помножити парламент на нуль", – підсумував Магера.

Нагадаємо, Верховна Рада попередньо схвалила скорочення кількості депутатів до 300.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: