fbpx
Сьогодні
15:23 04 Лют 2020

Генпрокуратура взялася за 4 учасників "ДНР", які жорстоко поводилися з військовополоненими

Прокурори Офісу генерального прокурора повідомили чотирьом громадянам України про підозру за фактами участі у незаконних збройних формуваннях "ДНР" та жорстокого поводження з військовополоненими.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За версією слідства, вони брали участь у проведенні так званого «параду полонених» в окупованому Донецьку 24 серпня 2014 року.

"Так, 50 військовополонених вишикували у похідну колону та в супроводі озброєних гвинтівками осіб змусили рухались центральною вулицею окупованого Донецька. Водночас під час руху вказаної колони військовополонені зазнавали образ, ударів та побоїв, чим принижувалась їхня честь і гідність", — йдеться у повідомленні.

У відомстві наголошують, що проведення таких заходів "порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими" від 12 серпня 1949 року: "Вона визначає гуманне поводження з ними, гарантує їх захист, зокрема від актів насилля чи залякування, а також від образ та цікавості публіки".

Справу відкрили за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни). Їм загрожує ув'язнення терміном від 8 до 15 років.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: