fbpx
Сьогодні
12:10 04 Лют 2020

Дубілет: До кінця 2020 буде доступна можливість звернутися до міністерств через месенджери

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет розраховує, що до кінця 2020 року українцям стане доступна можливість звертатися до всіх міністерств через месенджери.

"Ми вже запустили декілька органів, це Мінсоц і МЗС. Ти заходиш на сайт і можеш або просто відкрити віконце і там друкувати, або обрати зручний месенджер", – сказав Дубілет в інтерв'ю "Інтерфакс".

На уточнювальне запитання, чи буде в майбутньому систему реалізовано так, щоб громадянин заходив у месенджері в профіль "Держава", робив там свій запит, а йому відповідали з потрібної структури, міністр відповів, що розраховує на це незабаром.

"Тому що справді наразі ми впроваджуємо в кожному міністерстві окремо, а потім, коли ми побачимо, що окремо все працює, ми зведемо це в єдиний сценарій. Я думаю, що зробимо це до кінця року", – заявив Дубілет.

Окрім того, міністр повідомив, що нині вже запущено Єдиний урядовий кол-центр і всі нові лінії, які наразі запускають, роблять це на його базі.

"Останнє з того, що ми запустили, – це лінія з допомоги жертвам насильства, лінія для скарг на митницю і лінія МОЗ щодо коронавірусу", – зазначив він.

Крім того, уряд поступово починає централізувати наявні служби підтримки, які раніше було запущено на окремих платформах.

"Наприклад, я сподіваюся, що незабаром всю службу підтримки податкової ми переведемо на єдину платформу", – констатував він.

Серед іншого, Дубілет розповів про проект з обробки вхідної кореспонденції держорганів.

"Ми створили цілий бізнес-процес як правильно працювати з цими документами, і хочемо також централізувати цю функцію. Замість того щоб кожне міністерство і кожен орган мав свої відділи з обробки вхідної кореспонденції, ми хочемо це централізувати в одному місці, щоб правильно працювати і щодо якості, і щодо таймінгу", – повідомив він.

Також у лютому буде запущено пілот зі створення екстреної служби "112" у Києві, Київській і Дніпропетровській області.

"Протягом року, я розраховую, що ми зможемо відпілотувати проект, обрати найкращий софт, впровадити його у всіх системах і запустити у всій країні до кінця цього року", – додав Дубілет.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: