fbpx
Сьогодні
13:21 04 Лют 2020

Дубілет анонсував запуск електронного лікарняного та інших проектів: назвав дати

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет анонсував, що пілотний проект щодо централізації державних закупівель стартує з 1 березня, запуск електронного лікарняного – до 1 квітня, а пілот з електронної акцизної марки – до 1 липня.

"У нас пілот розпочинається 1 березня. Ми всі міністерства зобов'язуємо купувати певний артикул продукції тільки через центральну закупівельну організацію. Це папір, бензин, якісь комп'ютерні комплектувальні", – сказав Дубілет в інтерв'ю "Інтерфакс".

За словами міністра, чим далі буде пілот, тим ширше буде артикул товарів, і тим більше держорганів у цьому братимуть участь.

"Думаю, що всі міністерства більшу частину своїх закупівель до кінця цього року робитимуть через центральну закупівельну організацію", – заявив він.

Також він повідомив, що до 1 квітня має запуститься проект з електронного лікарняного.

"Це не пов'язано із запуском другого етапу медреформи. Ми свідомо пішли на те, що ми спробували будувати більш автономно, ніж система eHealth, оскільки це великий і складний проект, і якщо ми будемо сильно на нього підв'язуватися, то можемо дуже довго запускатися. Поки що ми це будуватимемо насамперед на базі Пенсійного фонду, а потім це все з'єднаємо", – додав міністр.

Крім того, він розраховує, що пілотний проект з електронної акцизної марки буде запущено протягом першого півріччя, до 1 липня.

Серед іншого, за його словами, в 2020 році уряд реалізує рішення, яке дасть змогу бізнесу не відправляти інформацію до військкоматів, а військкомати просто братимуть її в Пенсійному фонді.

"Ми наразі це активно обговорюємо з Генштабом. Якщо буде ухвалено рішення, то досить швидко можна буде доопрацювати софт на стороні Пенсійного фонду і запустити це в найкоротші терміни. Сподіваюся, цього року ми це запустимо. З усіма ключовими міністрами начебто домовилися", – заявив Дубілет.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: