fbpx
Сьогодні
08:47 03 Лют 2020

У Китаї добудували першу лікарню для хворих коронавірусом: фото, відео

У китайському місті Ухань завершили будівництво першої тимчасової лікарні для лікування хворих на коронавірус.

Про це повідомляє агенція "Сіньхуа".

На будівництво лікарні знадобилось 9 днів. Площа будівлі займає близько 34 тисяч квадратних метрів.

коронавирус больница Ухань Китай

Повідомляється, що лікарня "Хошеньшань", побудована за наказом китайського лідера Сі Цзіньпіна, почне приймати хворих коронавірусом 3 лютого.

коронавирус больница Ухань Китай

коронавирус больница Ухань Китай

Зазначається, що допомогу хворим коронавірусом будуть надавати 1400 військових медиків. Лікарня розрахована на 1 тисячу місць та створена лише для лікування заражених коронавірусом.

коронавирус больница Ухань Китай

Перекидання військових медиків військово-повітряними силами Китаю стало найбільшою невійськової транспортної операцією після землетрусу в Юшу в 2010 році. Багато які прибули в Ухань медики мають досвід боротьби зі спалахом важкого гострого респіраторного синдрому (Sars) в 2003 році, а також з Ебола в Західній Африці в 2014 році.

Другу нову лікарню, також розташовану в провінції Ухань, але в місті Лейшеншань, планують відкрити 6 лютого. Будівля буде розрахована на 1,6 тисяч осіб.

Будівництво обох лікарень можна було відстежувати в прямому ефірі. Федеральні канали вели трансляцію будівельних робіт.

Лікарня називається "Хошеньшань", це перекладається як "Гора бога вогню". Друга лікарня називається "Лейшеньшань" — "Гора бога блискавок". У традиційній китайській медицині є поняття про п'ять елементів — це дерево, вогонь, земля, метал і вода. На цій основі вибудовується ціла теорія, що деякі людські органи пов'язані з цими елементами. Легкі, які вражає новий коронавірус, пов'язані з металом. Вогонь і блискавки — це те, що плавить метал. Тому лікарні так і назвали. Мабуть, вони розраховують, що це допоможе їм перемогти хворобу.

коронавирус больница Ухань Китай

коронавирус больница Ухань Китай

коронавирус больница Ухань Китай

Раніше китайська провінція Ухань стала осередком поширення нового типу вірусу. Перші випадки захворювання були зафіксовані там в кінці грудня 2019 року. Пізніше випадки зараження були виявлені в інших китайських містах, а також в Тайвані, Камбоджі, Сінгапурі, Франції, Німеччини, США, Канаді, Австралії, Росії. За останніми даними, заразилися вірусом по всьому світу понад 14 тис. Чоловік, загинули 304 людини, 328 – вилікувалися.

Раніше Зеленський поставив завдання розробити план протиепідемічних заходів через поширення коронавірусу.

Гончарук розповів про сценарії боротьби з коронавірусом в Україні.

Також у кожній області України створили бригади для боротьби з коронавірусом, а китайських студентів переведуть на дистанційне навчання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: