fbpx
Сьогодні
15:34 03 Лют 2020

Колишнього кандидата в депутати від ОПЗЖ Торнера оголосили в розшук

Національна поліція оголосила в розшук колишнього кандидата в народні депутати Верховної Ради від партії «Опозиційна платформа — За життя» Дмитра Торнера (Некрасова) за підробку паспортів.

Про це йдеться в переліку розшукуваних осіб на сайті Міністерства внутрішніх справ.

торнер

Повідомляється, що Торнеру висунули підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (використання підроблених документів) Кримінального кодексу. Санкції статей передбачають штраф або ув'язнення на строк від 5 до 12 років.

Також йому заочно обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У 2019 році Центральна виборча комісія на вимогу скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати Дмитра Торнера (№44 у списку партії «Опозиційна платформа — За життя»), виключивши його з виборчого списку.

Підставою для цього стало можливе незаконне оформлення ним низки паспортних документів, що може свідчити про його незаконне перебування в громадянстві України. Йдеться про ймовірне володіння 5 різних паспортів.

За даними правоохоронців, насправді він є громадянином Молдови на ім'я Дмитро Некрасов, який втік там з в'язниці.

Хто такий Дмитро Торнер

Дмитро Торнер був одним із кандидатів в депутати Верховної ради України, менеджер однієї з компаній Дмитра Фірташа.

Пізніше журналісти The Washington Post з'ясували, що Дмитро Торнер є злочинцем із Молдови, який змінив цілу низку паспортів. Скандалу в ЗМІ тоді стало досить для того, щоб його зняли з гонки за ухилення від тюремного ув'язнення в Молдові та за зміну імені.

Також стало відомо, що в травні 2019 року відбулася зустріч Рудольфа Джуліані, особистого адвоката президента Трампа, двох радянських емігрантів Лева Парнаса та Ігоря Фурмана, які обговорювали можливу співпрацю у пошуку компромату на Джо Байдена. На цій зустрічі був присутнім і Дмитро Торнер.

 

Джуліані Торнер

У липні Джуліані вів переговори в Лондоні вже з іншими представниками Фірташа, а пізніше того ж літа адвокати Фірташа оприлюднили в суді документ, який свідчив про справжність претензій Джуліані до Байдена. Проте, саме успішна травнева зустріч стала частиною кампанії Дмитра Торнера, в результаті якої екстрадиція Фірташа в Сполучені Штати сьогодні є неможливою.

Важливо відзначити, що у США проти Фірташа відкрито справу, де стверджується, що він допоміг організувати схему підкупу індійських чиновників за ліцензії на видобуток титану, призначеного для продажу американської компанії. Тобто фактично Фірташа звинувачують у зриві угоди американської компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: