fbpx
Сьогодні
23:18 02 Лют 2020

Зеленський: Іран пропонував по $80 тис. компенсації, але Україна відмовилася і буде подавати до міжнародного суду

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна вимагатиме від Ірану компенсації за збитий під Тегераном літак МАУ в міжнародних судах

Про це Зеленський заявив у інтерв'ю ТСН.Тиждень.

За словами президента України, Іран пропонував виплатити по $80 тис. компенсації рідним громадян України, які загинули у катастрофі літака МАУ під Тегераном 8 січня, проте українська сторона на це не погодилась.

"Вони запропонували одразу $80 тис. кожній сім'ї кожного загиблого, але ми на це не погодились. Мені здається, що це замало. Коли дружина загиблого каже, що чоловік був єдиний годувальник, а в неї роботи немає і дитині треба до інституту вступати – $80 тис. це зовсім замало. Хоча, звичайно, не вимірюється людське життя жодними грошима, але ми будемо тиснути, щоб виплати були більшими", – сказав Зеленський.

Президент заявив, що Україна подаватиме на Іран до міжнародного суду.

"У будь-якому разі буде міжнародний суд, у будь-якому разі буде компенсація, частина компенсації. Від нашої держави ми, що могли одразу дати кожній родині, видали по 200 тис. грн. Друга частина компенсації – від МАУ через страхові компанії. Там складна ситуація, страховим компаніям нелегко зараз з іранською стороною працювати, оскільки Іран під санкціями. Вихід вже знайшли, вже для однієї родини підготовлені документи. Всі ці документи збираються вручну, за деякий час все буде виплачено. Україна точно виграє, ми все виграємо" – запевнив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: