fbpx
Сьогодні
20:42 02 Лют 2020

Які висновки зробив український бізнес після Давосу

Як не дивно, далека гірська Швейцарія Давосом створює і для українського бізнесу можливість ще раз сісти за стіл і поспілкуватися, звірити годинники і зробити якісь висновки

Про це говорить член Ради директорів BGV Group Сергій Войцеховський в інтерв'ю для видання "Рубрика".

Він розповів про те, які провідні меседжі лишили Україні дискусії у Швейцарії.

По-перше, остаточно стало зрозуміло, що необхідно забезпечити максимальну прозорість в Україні й відкритість із боку органів влади«Ми вітаємо все, що робиться на державному рівні, і що пов'язано зі створенням додаткової конкуренції на ринку, з відкритістю, боротьбою з корупцією. Як бізнес ми в цьому дуже зацікавлені».

По-друге, багато говорили і про відкритість України до іноземних інвестицій«Ми за приваблення інвестицій на український ринок. Але я особисто дивлюся на це трохи інакше. Коли ви хочете щось створити, то передусім докладаєте зусиль для того, щоби щось було створено, і тільки потім просите когось, аби вам у цьому допомогли. А допомагають тим, у кому бачать готовність робити багато що самотужки. Тому ми своїм прикладом показуємо, що готові багато працювати самі: самі інвестувати, самі нести великі ризики, особливо в роботі з «greenfield»-проєктами. І тут я вважаю, що держава, якщо бажає привабити великих іноземних інвесторів, передусім, повинна потурбуватися про локальних інвесторів із хорошою бізнес-репутацією, досягненнями. Треба створювати для них умови, щоби вони хотіли працювати з майбутніми проєктами. Робота з майбутнім — це завжди невідомість. Невідомість передбачає ризики. Цими ризиками потрібно правильно керувати. Це завдання держави й місцевих інвесторів».

Сам Давоський форум і його значення для українського бізнесу Сергій Войцеховський оцінює позитивно: «Є дуже багато нових контактів — це безумовно плюс. Є дуже багато нових ідей і можливих майданчиків для проєктів. І часто це можливість поспілкуватися, передусім, з інвесторами всередині країни. Як не дивно, далека гірська Швейцарія Давосом створює і для українського бізнесу можливість ще раз сісти за стіл і поспілкуватися, звірити годинники і зробити якісь висновки. Вважаю це хорошим рішенням. Забагато такої взаємодії не буває, навпаки — часто буває замало».

Нагадаємо, у Давосі українська компанія BGV Group оголосила три напрямки діяльності.

Довідка. BGV Group об'єднує декілька компаній, які мають ліцензії на розвідку та видобуток родовищ металів та інших корисних копалин, зокрема уранових, графітових, титанових та інших руд.

Засновником BGV Group є Геннадій Буткевич, відомий український бізнесмен та власник корпорації "АТБ".

Читайте повністю інтерв'ю: Давоські відкриття. Навіщо і як компанія Буткевича заходить в "блакитний океан" рідкісних копалин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: