fbpx
Сьогодні
23:26 02 Лют 2020

У кожній області України створили бригади для боротьби з коронавірусом, а китайських студентів переведуть на дистанційне навчання

Фото НВ

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук запевнив, що Україна готова до боротьби з китайським коронавірусом, зокрема у кожній з областей країни є щонайменше по 2 бригади інфекціоністів.

Про це Гончарук сказав в ефірі телеканалу "Україна".

Він наголосив, що українські спеціалісти перебувають у постійній координації з Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

"Україна сьогодні готова до цієї ситуації, у нас всі служби працюють у стані максимальної готовності. Ми абсолютно контролюємо ситуацію на кордоні, перевіряємо тих людей, які заїжджають в Україну з ризикованих територій. Маємо їхні контакти, інформуємо їх про те, як вони мають себе поводити і при виявленні мінімальних симптомів кого потрібно повідомляти", — сказав Гончарук.

Прем'єр розповів, що поки всі випадки підозри на коронавірус не підтвердилися.

"Але навіть у разі виникнення такого захворювання, ми розуміємо, що робити. У нас у достатній кількості наявні бригади інфекціоністів — мінімум по дві в кожній області", — зазначив він.

Гончарук додав, що ці бригади оснащені та "розуміють, що робити".

Міністерство освіти та науки, через спалах коронавірусу, рекомендувало вищим навчальним закладам перевести студентів з Китаю, які не можуть прибути до України, на дистанційне навчання

3 лютого відповідний лист буде надіслано усім закладам вищої освіти.

"Міністерство освіти і науки України рекомендуватиме закладам вищої освіти організувати дистанційне навчання для студентів з Китаю та країн Південно-Східної Азії, які наразі не перебувають на території України та не можуть прибути до України, у зв'язку із спалахом епідемії коронавірусу", – йдеться у повідомленні МОН.

У міністерстві зазначили, що виші до 10 лютого мають повідомити усім своїм студентам з Китаю та країн Південно-Східної Азії про можливість дистанційного навчання та надати їм змогу скласти відповідні іспити після нормалізації ситуації навколо коронавірусу (2019-nCoV).

"Наша мета – забезпечити безперервність освітнього процесу і водночас максимально врахувати усі обставини, пов'язані із ситуацією навколо коронавірусу", – пояснила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Раніше Зеленський поставив завдання розробити план протиепідемічних заходів через поширення коронавірусу.

Тим часом двох українців після повернення з Китаю ізолювали у лікарні, стан їх здоров'я близький до задовільного.

А Гончарук розповів про сценарії боротьби з коронавірусом в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: