fbpx
Сьогодні
13:05 02 Лют 2020

Помпео в Казахстані нагадав про вплив Росії та Китаю

Державний секретар США Майк Помпео закликав владу Казахстану приєднатися до Вашингтона й тиснути на Китай через його репресивну політику щодо уйгурів. Також він зауважив, що російські інвестиції можуть зашкодити казахському суверенітету.

Про це Помпео заявив у неділю, 2 лютого, під час офіційного візиту в Казахстані.

Зокрема, держсекретар США зустрівся в Нур-Султані із сім'ями мусульман-уйгурців, які нині перебувають у так званих «таборах перевиховання» на заході Китаю. Він подякував Казахстану за те, що той не примушує китайських мусульманських біженців повертатися назад.

«Сполучені Штати закликають усі країни разом із нами тиснути (на Китай — ред.), аби негайно покласти край цим репресіям. Ми лише просимо, аби біженцям із Китаю надали безпечний прихисток», — сказав Майк Помпео на зустрічі, передає Reuters.

На зустрічі з президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим держсекретар США зауважив, що інвестиції з Росії та КНР можуть у майбутньому зашкодити суверенітету країни. При цьому Помпео заявив, що США підтримують «свободу вибору Казахстану в тому, з якими країнами він хоче вступати в ділові відносини», повідомляє DW.

Крім того, з міністром закордонних справ Казахстану Мухтаром Тлеуберді держсекретар США обговорили питання співпраці двох країн у сфері економіки та безпеки.

Нагадаємо, Майк Помпео нині перебуває в закордонному турне, в ході якого вже здійснив візити до Великої Британії, України та Білорусі.

Рекомендуємо прочитати: Чи дбають про Україну американці? Ключове з візиту держсекретаря Помпео до Києва

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: