fbpx
Сьогодні
23:51 02 Лют 2020

Дуда і Макрон у понеділок обговорять ситуацію в Україні

У найближчий понеділок до Варшави з першим візитом прибуде президент Франції Еммануель Макрон, одна з найважливіших тем перемовин з польським президентом Анджеєм Дудою – ситуація в Україні.

Про це пише Polskie radio.

"НАТО, відносини з Україною, майбутнє Ваймарського трикутника (неформального міжнародного об'єднання Німеччини, Польщі та Франції), а також політика розширення Європейського Союзу та НАТО будуть серед тем понеділкових перемовин у Варшаві президента Анджея Дуди з президентом Франції Емманюелем Макроном", – цитує видання голову кабінету президента Польщі Кшиштофа Щерського.

Як зауважив він, перший за багато років візит президента Франції до Польщі відбудеться у перший робочий день в ЄС після Brexit. Він зазначив, що Brexit вплине на збільшення впливу п'яти великих столиць континентальної Європи. "У такій системі континентальної Європи польсько-французький діалог необхідний для того, щоб ЄС добре функціонував, аби також він приймав довгострокові рішення", – сказав він.

Щерський однією з важливих тем понеділкових перемовин Дуди і Макрона назвав ситуацію в Україні та розвиток роботи у межах так званого нормандського формату та мінського процесу. Він нагадав у цьому контексті про зустріч під час відзначення 75-ї річниці визволення колишнього нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау президента Анджея Дуди з президентом України Зеленським.

"Ми хочемо дізнатися, як Франція нині оцінює поступ роботи у нормандському форматі та мінському процесі", – зазначив Щерський.

Він нагадав також про майбутнє головування Польщі в ОБСЄ у 2022 році і зауважив, що Варшава має бути присутньою під час дискусій на тему стратегії миру в Україні.

Раніше повідомлялося, що Зеленський зустрівся з президентом Польщі – домовилися про культурну та економічну співпрацю.

Нагадаємо, Макрон відвідає Україну на запрошення Зеленського.

Також Зеленський анонсував візит президента Польщі в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: