fbpx
Сьогодні
22:06 01 Лют 2020

Суд визнав, що останні 5 років Портнов жив в Україні

Печерський суд Києва задовольнив вимогу заступника глави адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова про те, що той нібито останні 5 років безперервно проживав в Україні — у такий спосіб він хоче «захистити своє право на управління державними справами», зокрема право бути народним депутатом.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Відповідне рішення 15 січня ухвалила суддя Печерського суду Світлана Волкова.

Портнов у своїй заяві стверджував, що 22 лютого 2014 року він виїхав з України і не міг повернутися «у зв'язку з політичним і безпідставним кримінальним переслідуванням», й санкції ЄС та Канада ввели за наполяганням української влади. Тому він мусив шукати роботу за кордоном.

Так, 14 квітня 2014-го він отримав посаду директора департаменту з надання правової допомоги за кордоном адвокатського об'єднання «Корпоративні технології». Одночасно наказом голови об'єднання йому оформлено службове відрядження за межі України строком на 60 днів.

Це «відрядження» продовжувалося до 19 травня 2019 року, коли він повернувся в Україну.

Портнов просив суд визнати, що він безперервно проживав в Україні, бо від цього «залежить реалізація його права на працю та участь в управлінні державними справами, зокрема, можливість бути обраним народним депутатом».

Суд підтримав його заяву, врахувавши висновки Верховного Суду, що строк службового відрядження входить до строку безперервного проживання на території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: