fbpx
Сьогодні
16:07 01 Лют 2020

Помпео заявив, що США допоможуть, але Україна та РФ мають самі домовитися, як вирішити конфлікт

Держсекретар США Майк Помпео під час візиту до Білорусі заявив про готовність США допомогти в пошуку вирішення конфлікту в Україні.

За його словами, Україна і РФ самі мають дійти згоди, пише БЕЛТА.

Помпео розповів, що ситуація в Україні обговорювалася під час його зустрічей із президентом та главою МЗС Білорусі. Білоруська сторона розраховує, що США відіграють свою роль у врегулюванні кризи. Помпео запевнив, що Сполучені Штати будуть сприяти пошуку шляхів вирішення конфлікту.

"Цей якраз те питання, в якому треба брати участь всій Європі, всьому світу для його дозволу. Але в кінцевому підсумку Росія і Україна повинні самі вирішити його. Все, що ми в Сполучених Штатах зможемо зробити, ми зробимо", – сказав він.

Білоруський глава МЗС Володимир Макей сказав про готовність надати Білорусь як майданчик для будь-яких зустрічей і переговорів. Він підкреслив, що білоруська сторона підтримує будь-які формати, в тому числі за участю США, якщо вони тільки допоможуть вирішенню кризи.

"Але для цього повинна бути щира зацікавленість всіх залучених в цей конфлікт сторін", – вважає глава білоруського зовнішньополітичного відомства.

Рекомендуємо прочитати: Чи дбають про Україну американці? Ключове з візиту держсекретаря Помпео до Києва

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: