fbpx
Сьогодні
20:12 01 Лют 2020

Нова Рада ухвалила майже 30 "євроінтеграційних" законів, - Гончарук

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн відзначила швидкий темп реформ в Україні.

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн відзначила швидкий темп реформ в Україні. Менш ніж за п'ять перших місяців роботи уряд і парламент у тісній співпраці ухвалили майже 30 «євроінтеграційних» законів. Кожен із них впроваджує в Україні європейські стандарти та норми, які підвищують якість життя наших громадян", – написав він.

Гончарук зауважив, що сьогоднішнє засідання Ради асоціації Україна-ЄС має стати відправною точкою для досягнення пріоритетних цілей двостороннього порядку денного співпраці Україна-ЄС.

Зокрема йдеться про: візит уже цього року попередньої оціночної місії експертів ЄС з метою початку переговорів щодо укладання Угоди про відповідність та прийнятність промислової продукції (АСАА); запровадження механізму імплементації оновленого "енергетичного" додатка до Угоди про асоціацію з ЄС; подальша інтеграція України в Єдиний цифровий ринок ЄС; початок збалансованого перегляду параметрів зони вільної торгівлі Україна-ЄС; залучення України до втілення Європейської зеленої угоди, зокрема, початок розробки спільної дорожньої карти.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що жодна з ініціатив України не була відхилена Євросоюзом.

Раніше Кулеба звинуватив Порошенка в уповільненні руху України на шляху євроінтеграції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: