fbpx
Сьогодні
20:05 31 Січ 2020

Жодна з ініціатив України не була відхилена ЄС, - Кулеба

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що жодна з ініціатив України не була відхилена Євросоюзом.

Про це він сказав Укрінформу.

"Давайте "поділимо" підсумки Ради асоціації не на келихи, бо їх буде дуже багато, а на ковтки.

Перший ковток – за те, що виконано організаційно непросте завдання – ми провели Раду асоціації, де прем'єр-міністр зустрівся з топкерівництвом Європейського союзу.

Другий ковток – за надзвичайну позитивну відкриту атмосферу, яка спростовує абсолютно безпідставні чутки, що новій Єврокомісії до нас байдуже, і Україна не буде серед її пріоритетів.

Третій ковток, власне, за зміст розмови, тому що всі ті принципові ідеї та ініціативи, з якими ми йшли на це засідання, здобули підтримку Європейського союзу. Деякі – більшу, деякі – меншу, й їх треба доопрацьовувати, але жодна з ініціатив не була відхилена. А це означає поглиблення євроінтеграції", – пояснив Кулеба.

Він зазначив, що ЄС визнав прогрес України.

"Європейський союз визнав прогрес, досягнутий урядом, парламентом і президентом України у сфері євроінтеграції й реформуванні країни загалом, а оцінки наших зазвичай доволі скупих на компліменти європейських партнерів спростували закиди, що реформи згортаються і ми буцімто звертаємо зі шляху до ЄС", – підкреслив Кулеба.

Раніше Кулеба звинуватив Порошенка в уповільненні руху України на шляху євроінтеграції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: