fbpx
Сьогодні
09:38 31 Січ 2020

Глава української делегації в ПАРЄ пояснила, чому не може виключити Льовочкіну

Голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, нардепка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько пояснила, що не може нічого вдіяти із позицією представниці ОПЗЖ Юлії Льовочкіної підтримувати рішення, від яких виграють росіяни.

Про це Ясько написала у Facebook.

"Відповідно до принципу вільного мандата, кожен член делегації має право голосувати на власний розсуд. А делегація формується з усіх парламентських сил. Я не даватиму оцінку вчинку пані Юлії, це справа її партійних босів та виборців".

За словами очільниці делегації, можливості та права виключити Льовочкіну з делегації немає. У разі, якщо принцип формування делегації із представників всіх фракцій буде порушений – її повноваження не затвердять у ПАРЄ.

Щодо Льовочкіної в делегації в ПАРЄ або всім хто питає «чому Ясько не виключає Льовочкіну з делегації через її…

Posted by Lisa Yasko on Thursday, January 30, 2020

Ясько наголосила, що всі інші 11 членів делегації голосували проти усіх рішень щодо повернення Росії до ПАРЄ. "Вважаю саме таку позицію політично, юридично і морально правильною", – додала вона.

29 січня у Парламентській асамблеї Ради Європи відбулось голосування щодо повноважень російської делегації. За це рішення проголосувало 96 депутатів, проти – 44, ще 7 депутатів утрималися.

Українська делегація голосувала у повному складі – свої голоси віддали 12 членів депутатів. 11 з них натиснули кнопку проти, але одна представниця України підтримала повернення росіян. Це – представниця ОПЗЖ Юлія Льовочкіна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: