fbpx
Сьогодні
10:48 30 Січ 2020

Українській Вікіпедії виповнилось 16 років: інфографіка

30 січня 2004 року була створена перша стаття в українському розділі онлайн-енциклопедії, відтоді традиційно святкується започаткування української Вікіпедії, якій сьогодні виповнюється 16 років.

З нагоди свята "Вікімедіа Україна" публікує статистику про українськомовний розділ енциклопедії: поточну кількість відвідувачів і активних дописувачів, дані про нові та найпопулярніші статті, а також про місце української Вікіпедії серед інших мовних розділів.

За цей рік:

  • Українська Вікіпедія поповнилась на більше ніж 95 тисяч статей і зібрала майже 708 мільйонів переглядів зі 124 мільйонів унікальних пристроїв. Наразі у ній міститься понад 950 тисяч статей українською — це 17 місце у світі з-поміж 299 мовних розділів. Український розділ посідає 17 місце у світі з-поміж усіх 299 мовних розділів, що існують в онлайн-енциклопедії. Одразу за українською, на 18 місці, знаходиться Вікіпедія перською мовою, а на 16 сходинці — португальська. Англійська Вікіпедія, яка цього місяця подолала позначку у 6 мільйонів статей, очолює список лідерів.
  • Вперше за всю історію існування українського розділу стаття у Вікіпедії подолала позначку в мільйон відвідувань за рік; йдеться про статтю "Перехід церковних громад до Православної Церкви України". Водночас стаття про президента України Володимира Зеленського посіла другу сходинку у списку найпопулярніших, а на третій позиції опинилась стаття про Україну, яка більше 10 років була лідеркою за відвідуваністю.
  • Вперше за 10 років змінились лідери списку найпопулярніших статей (докладніше у інфографіці).

вікіпедія

Наразі в українській Вікіпедії майже 5 тисяч активних користувачів і користувачок. Серед них 46 адміністраторів і 481 патрульний, що перевіряють статті та слідкують за дотриманням правил у Вікіпедії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: