fbpx
Сьогодні
17:32 30 Січ 2020

Українські фермери з Полтави відкрили прямий експорт равликів до ЄС

Ukrainian Snail Holding і Tante Snails здійснили перше пряме постачання равликів до Європейського Союзу шляхом Полтава-Барселона через польську митницю.

Про це повідомляє Ukrainian Snail Holding у Facebook.

"Більшість фермерів запевняють, що також займаються експортом равликів до Європи. На практиці треба було або робити величезний крюк через Прибалтику, або користуватися послугами іноземних посередників. Через неможливість продавати равлика напряму українські фермери втрачають кошти, адже кінцевий покупець платить вищу ціну за равлика перекупникам", – йдеться у повідомленні.

Фермери відкрили власний склад в Іспанії, для безпечної доставки туди українських равликів.

"Ми рік працювали над пошуком варіантів прямого експорту. На власному досвіді дізналися про багато підводних каменів та перешкод, але подолали всі юридичні та логістичні складнощі. Зокрема, ми відкрили власний склад в Іспанії, щоб допомогти українському равлиководу бути захищеним від шахраїв та мати постійний збут", – пояснюють фермери.

Ukrainian Snail Holding разом з Tante Snails та Фермерське Господарство "Равлик-2016", за підтримки Антон Авраменко, успішно розпочали прямий експорт равликів до Євросоюзу! Завдяки підтримці Олени Куряти, Михайло Апостол та спільним зусиллям українських фермерів, ми відкрили прямий шлях до Європи через польську митницю.Більшість фермерів запевняють, що також займаються експортом равликів до Європи. На практиці треба було або робити величезний крюк через Прибалтику, або користуватися послугами іноземних посередників. Через неможливість продавати равлика напряму українські фермери втрачають кошти, адже кінцевий покупець платить вищу ціну за равлика перекупникам.Ми рік працювали над пошуком варіантів прямого експорту. На власному досвіді дізналися про багато підводних каменів та перешкод, але подолали всі юридичні та логістичні складнощі. Зокрема, ми відкрили власний склад в Іспанії, щоб допомогти українському равлиководу бути захищеним від шахраїв та мати постійний збут.Завдяки налагодженим зв'язкам з ЄС та сприянню Олени Курята, у 2016 році ми змогли першими завезти до України маточне стадо, та сьогодні, так само за її сприянням, вдалося першими відкрити прямий шлях до Європи!Дякуємо всім за плідну співпрацю та вітаємо з загальним успіхом всіх равлиководів країни!"

Posted by Фермерське Господарство "Равлик-2016" on Friday, January 24, 2020

Довідка. Фермерське господарство "Равлик-2016" вирощує два види равликів: Helix Aspersa Maxima і Helix Aspersa Muller. Muller продукує від 80 до 120 яєць, а Maxima — може й до 200. Одна особина дає близько кілограма равликів приплоду. Maxima більшого розміру (важить 20, а то й 40 грамів), але Muller, вага дорослої особини якого становить 8-12 грамів, вважається більшим делікатесом, його м'ясо ніжне, оксамитове, має вишуканий смак (і європейці, особливо французи, поїдають равликів цього різновиду у великій кількості).

українські фермери відкрили прямий експорт равликів до ЄС

Зазначимо, що за результатами січня-вересня 2019 року Україна збільшила експорт равликів до країн-членів Європейського Союзу у 2,7 раза порівняно з минулим роком – до 248 тонн. За два останні роки збільшилася кількість вітчизняних підприємств, які мають право поставляти равликову продукцію на ринок Європейського Союзу. За результатами третього кварталу 2019-го року в Україні таке право отримали 17 підприємств. У 2018 році їх було всього 5.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: