fbpx
Сьогодні
14:04 30 Січ 2020

Рябошапка про справи Майдану: Слідство досі було так організоване, що не вдалося вийти на замовників

Фото ОПУ

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що слідство у справах Майдану було таким чином організоване в ГПУ, що не дало можливості встановити замовників злочинів.

Про це Рябошапка заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україні".

"Ми маємо усвідомити, що те, як проводилося слідство, на жаль, не дало суспільству відповіді на ключові запитання. До якості проведення слідства у нас виникають величезні питання. Частина матеріалів просто зникла, за іншими моментами слідство просто саботувалося".

"Проблема в тому, що слідство досі було так організоване, що не вдалося вийти на цих керівників або замовників. Тому ми бачимо справи переважно за рядовими виконавцями, міліціонерами, суддями або прокурорами, а власне доказів того, хто був замовником, хто приймав ці рішення, ми поки що суспільству надати не можемо".

Рябошапка водночас висловив сподівання, що передання справ на розслідування у ДБР дасть результати, зокрема щодо встановлення замовників.

Також він заявив, що видача бійців спецпідрозділу "Беркут" російській стороні в рамках обміну не перешкоджає розслідуванню "майданівських справ". Генпрокурор назвав їх не ключовими в цих справах.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: